VIPP-SD videobegeleiding voor het tweelingenonderzoek "Samen Uniek" (augustus 2017)

Twee maanden geleden had ik een afspraak bij de Universiteit Leiden. Vanuit mijn praktijk begeleid ik sindsdien ook voor het tweelingenonderzoek "Samen Uniek" een gezin via VIPP-SD videobegeleiding (een aangepaste module voor tweelingen). Vanavond had ik bij dit gezin mijn laatste huisbezoek. 

Maar gelukkig stopt het niet hierbij. Het beviel ons allebei zo goed, dat ik het komende jaar nog een heel veel meer gezinnen zal begeleiden in het onderzoek. 

Drie jaar geleden studeerde ik af hier aan de Universiteit van Leiden nadat ik voor mijn master meewerkte aan het onderzoek naar de VIPP-SD videobegeleiding bij pleeggezinnen. Heel fijn om weer terug te zijn, nu als gastmedewerker.

 

 Artikel in de Volkskrant over de werking van de VIPP-videobegeleiding (maart 2017)

"Natuurlijk zag ik eerder filmpjes van baby Marie, maar daar sta ik zelden zelf op. En nu ineens dit: vijf minuten lang kijken naar hoe je baby reageert op jou, en jij op je baby. En de ontdekking: tijdens het samen spelen gebeurt veel meer dan ik zelf doorhad toen ik daar eerder met haar lag op dat roze kleed"

"Zo leidt een paar sessies videofeedback tot minder conflicten op de peuterleeftijd en een lagere dosis stresshormonen bij de kinderen"

In het artikel van Tonie Mudde in de Volkskrant beschrijft hij heel mooi de werking van de vip-videobegeleiding die ik aan ouders aanbied. 

Dat de videofeedback een hele mooie manier is om ouders te ondersteunen bij de interactie met hun kind laat ook zijn filmpje zien. Deze is te zien op de Facebookpagina van MijnKind advies.


VIPP-SD videobegeleiding opnieuw beoordeeld als effectief volgens sterke aanwijzingen (februari 2017)

De VIPP-SD videobegeleiding is in 2016 opnieuw bekeken en beoordeeld door het Nederlandse Jeugd Instituut, waarbij ook de meest recente onderzoeksresultaten zijn meegenomen. De VIPP-SD blijft staan in de databank Effectieve Jeugdinterventies met de hoogst haalbare beoordeling "Effectief volgens sterke aanwijzingen". 


MijnKind advies bij Mamacafé Nieuwland in oktober (juli 2016)

Op 5 oktober ben ik als gastspreker aanwezig bij Mamacafe Nieuwland. Daar zal ik vertellen over Sensitief ouderschap: de band tussen ouder en kind, vertrouwen en veiligheid, je kindje volgen, signalen herkennen, gevoelens delen. Heb je vragen die je graag wilt bespreken, stuur me een berichtje of laat een reactie achter op de facebookpagina van het Mamacafe Nieuwland. 


MijnKind advies bij Mamacafé Amersfoort zuid (april 2016)

Op 27 mei ben ik als gastspreker aanwezig bij Mamacafé Amersfoort zuid. Ik zal vertellen over Sensitief opvoeden: de band tussen ouder en kind, vertrouwen in elkaar, gevoelens delen en elkaar begrijpen. Het Mamacafé is een ontmoetingsplek voor mama's en papa's met hun kinderen van 0 tot 4 jaar. 


MijnKind advies is weer aanwezig bij de Opvoedinloop in Bibliotheek Overvecht op woensdagen dit voorjaar (januari 2016)


Thema "Voeding" tijdens Opvoedinloop (23 november 2015)

Tussen de 0 en 2 jaar veranderen er een paar dingen bij het eten van een kindje. Een kindje leert vaste voeding eten, nieuwe smaken proeven, maar ook nee zeggen, wat soms zorgt voor een strijd aan tafel. Afgelopen woensdag heb ik samen met twee collega's tijdens de opvoedinloop het thema voeding besproken. Hieronder heb ik een stukje geschreven over vragen en zorgen die u tegen zou kunnen komen, gezond eten en mogelijke tips. U kunt hier meer lezen (pdf).


Thema "Spelen en speelgoed" tijdens Opvoedinloop (3 november 2015)

Afgelopen woensdag heb ik tijdens de eerste opvoedinloop verteld over het thema Spelen en Speelgoed. Spelen is voor peuters plezier, bewegen, maar vooral heel belangrijk voor de ontwikkeling. Een kindje ontdekt de wereld om zich heen door te spelen en kan zich zonder spelen niet ontwikkelen. U kunt hier meer lezen (pdf).


MijnKind advies bij Opvoedinloop in Bibliotheek Utrecht Overvecht (16 oktober 2015)

Met MijnKind advies bespreek ik als een van de opvoedingsdeskundigen 2 keer per maand op woensdagochtend een thema over opvoeden tijdens de opvoedinloop in Bibliotheek Utrecht Overvecht. Er wordt wekelijks een ander thema besproken en u kunt terecht voor al uw vragen en het delen van ervaringen. De opvoedinloop is gratis en voor alle ouders met kinderen t/m 4 jaar. MijnKind advies werkt tijdens de opvoedinloop samen met de GGGD Utrecht, Spelenderwijs Utrecht, Stichting Al Amal en Bibliotheek Utrecht Overvecht. Meer informatie over de thema's en locatie kunt u hier vinden. Komt u ook?


MijnKind advies op Facebook en LinkedIn (16 oktober 2015)

MijnKind advies heeft ook een eigen Facebook en LinkedIn pagina. 

persoonlijk & professioneel

Uw reden kan gedrag zijn (temperament, slapen, eten, luisteren)

Uw reden kan gedrag zijn (temperament, slapen, eten, luisteren)…

Uw reden kan een vraag over opvoeding zijn

Uw reden kan een vraag over opvoeding zijn…

Uw reden kan adoptie zijn

Uw reden kan adoptie zijn…

Uw reden kan de veiligheid van uw kind zijn

Uw reden kan de veiligheid van uw kind zijn…

Uw reden kan verbeteren van de band met u kind zijn

Uw reden kan verbeteren van de band met u kind zijn…

Uw reden kan wanhoop zijn

Uw reden kan wanhoop zijn…

Uw reden kan onzekerheid zijn

Uw reden kan onzekerheid zijn…

Uw reden kan twijfel over de ontwikkeling zijn

Uw reden kan twijfel over de ontwikkeling zijn…

Uw reden kan een grote verandering in uw eigen leven zijn

Uw reden kan een grote verandering in uw eigen leven zijn…