Mijn naam is Tammy van Dijk-Bloemen en in 2015 ben ik gestart met praktijk MijnKind advies.

Mijn hart ligt bij het ondersteunen van gezinnen bij opvoedvragen. Bij MijnKind advies kunnen ouders terecht met opvoedvragen. Als ouder ken je je kind het beste, als pedagoog kan ik vanaf de zijlijn andere inzichten, ondersteuning en praktische handvatten geven. Ouders kunnen van mij persoonlijke aandacht en deskundige begeleiding verwachten.

Met ouders en kinderen werk ik sinds 15 jaar, onder andere door mijn werk bij het consultatiebureau, in de kinderopvang, als zorgconsulente, opvoeddeskundige bij de opvoedinloop, pedagoog, videohometrainer en onderzoeksmedewerker bij de Universiteit van Leiden. Al deze ervaringen deel ik graag om gezinnen weer verder te helpen.

Ik ben afgestudeerd aan de Universiteit van Leiden. Daar heb ik de masteropleiding Pedagogische Wetenschappen (specialisatie Gezinspedagogiek) gevolgd. Ik heb me o.a. verdiept in opvoedstijlen, gehechtheidsrelaties (de ouder-kindrelatie), gevolgen van vroege ervaringen voor de ontwikkeling (gedrag en neurobiologisch) en gezinssystemen. Tijdens deze periode heb ik mij ook gecertificeerd om gezinnen via video volgens de VIPP-SD methode te begeleiden. Daarna heb verschillende nascholingen gedaan. Zo ben ik sinds 2019 ook gecertificeerd Videohometrainer. Meer informatie kun je vinden op mijn LinkedIn profiel

Momenteel werk ik 3.5 dag als pedagoog en videohometrainer voor de JGZ Utrecht en 1.5 dag per week als pedagoog voor MijnKind advies.

 

We hebben mevrouw Bloemen leren kennen als een zachtaardige, collegiale en pedagogisch deskundige medewerkster. Ze is rustig, zorgvuldig en geduldig. Daarbij heeft ze grote affiniteit met kinderen en is ze in staat om goed te observeren. Dit komt dagelijks terug in de manier waarop ze haar werkzaamheden uitvoert. 

 

Ik heb Tammy leren kennen als een vrouw die gemotiveerd te werk gaat. Ze staat open voor ouders en kinderen. Ze steunt en begeleid hen op een deskundige, positieve manier. Hierdoor zie je dat de ouders weer in hun eigen kracht komen te staan en dat ze weer zelf verder kunnen met hun gezin. Kortom een kundig, harde werker die heel collegiaal is.

 

persoonlijk & professioneel

Uw reden kan gedrag zijn (temperament, slapen, eten, luisteren)

Uw reden kan gedrag zijn (temperament, slapen, eten, luisteren)…

Uw reden kan een vraag over opvoeding zijn

Uw reden kan een vraag over opvoeding zijn…

Uw reden kan adoptie zijn

Uw reden kan adoptie zijn…

Uw reden kan de veiligheid van uw kind zijn

Uw reden kan de veiligheid van uw kind zijn…

Uw reden kan verbeteren van de band met u kind zijn

Uw reden kan verbeteren van de band met u kind zijn…

Uw reden kan wanhoop zijn

Uw reden kan wanhoop zijn…

Uw reden kan onzekerheid zijn

Uw reden kan onzekerheid zijn…

Uw reden kan twijfel over de ontwikkeling zijn

Uw reden kan twijfel over de ontwikkeling zijn…

Uw reden kan een grote verandering in uw eigen leven zijn

Uw reden kan een grote verandering in uw eigen leven zijn…